torsdag 26. mai 2011

Storkonvaller

ja sånn helt plutselig fant jeg ut at helt ute i kanten av hagen min, sånn helt inn mot naboen finnes det store fine Storkonvaller.... og med et godt hjerte så var de akkurat midt i grensen mellom oss og det betyr da at jeg kunne ta med meg et par kvaster inn  i vasen min vet jeg ;)   De er sååå nyyyydelige synes jeg ....  og sammen med noen få greiner av mitt blomstrende morelltre så ble det sommer i stuen min igjen selv om det regner og blåser noe aldeles forferdelig om dagene ....

( fotoet er forresten av meg som liten, på min ettårsdag faktisk )


Storkonvall er en flerårig, glatt urt med en tykk, hvit, krypende jordstengel og runde, 30-80 cm høye stengler som har alternerende ovale eller elliptiske blader i to rekker. De hengende, klokkeformede eller sylindriske blomstene sitter 2-4 sammen i et knippe i hvert bladhjørne (kantkonvall har 1-2 blomster). Blomstene er hvite med grønne spisser, og støvtrådene er hårete. Frukten er et mørkeblått bær. Alle delene av planten anses som giftige, og barn må særlig advares mot å spise bærene, som kan ligne på blåbær.


Storkonvall anses å ha tilsvarende egenskaper som kantkonvall. Rhizomene er således et nærende styrkemiddel som virker appetittstimulerende og fordøyelses fremmende, øker peristaltikken, senker hjerterytmen og gir dypere åndedrett. De virker energigivende, foryngende, afrodisierende, mykgjørende, slimløsende, hostedempende, urindrivende, blodstillende,  hjertestyrkende, beroligende, avkjølende, sårhelende og bruddhelende.


 Har du slike Storkonvaller i hagen din ?


Ønsker deg og dine en fortreffelig flott dag i dag :o)

Klem fra Babsy


4 kommentarer:

 1. Utrolig bra bilder, kjekt innlegg. Må bare si at det så utrolig flott ut i forrige innlegg! Du er så utrolig dyktig Babsy! =)

  SvarSlett
 2. Nydelig storkonvall...nå har jeg lært noe nytt i dag og:)
  Og så lekker stige lengre nede her, skal jammen fri til mannen om å lage en, men akkurat nå bygger han utekjøkken:)
  Ha en fin dag, klem Hanne

  SvarSlett
 3. beautiful flowers! Love your pictures, hughs Anja

  SvarSlett
 4. Kjempevakkre blomster!! Kjempesøtt bilde av deg som 1 åring, veldig dekorativt :)

  Ha en koselig helg :)

  Klem :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails