søndag 4. mars 2012

dekorerte påske egg

ja da bare må jeg legge inn bilder av eggene ... mange som vil se dem ..hmm, og noen lurer også på hvordan jeg lager dem ...well ...det er jo faktisk håpløst enkelt og det skal jeg vise her :))Man kjøper noen helt vanlige påske egg, som de jeg kjøpte denne gangen nede på Nille .... jeg valgte og kjøpe i litt forskjellige størrelser  :)) Så legger man eggene utover og maler den hvite, jeg valgte og bruke en litt bedre maling som da er Baronessa fløyel interiør maling, dette fordi den tørker fort og man får to strøk på bare en to tre, og den gir en fin og fløyelsmyk overflate som er lett og dekorere etterpå :))

La eggene tørke ca 3 timer etter siste strøket så de tåler litt medfart når du dekorerer dem :)) så dekorerer man slik at man kan velge og lime blonder over hele overflaten på det øverste laget , og man lager små rosetter som man limer oppå der igjen ...man  limer på remser av  gamle blonder og snorer og i det hele tatt...man limer på det man synes er fint og det man har får hånd :))
Jeg limer også en blonde kanten på den nederste halvdelen for at det liksom skal "henge" sammen i dekoren :)  Eggene kan selvsagt åpnes og man kan fylle dem med deilig god påske snop og andre godiser :))
 Flesteparten av mine blonder stammer fra USA faktisk, kjøpte kassevis for en tid tilbake med gamle blonder på Ebay , et trygt og godt sted for meg og handle slike ting og det til en overkommelig pris ;)

Et tips og ta med seg videre om du vil handle mange fine gamle blonder og band.... på E-bay søker du da etter "lace lot"
 Jeg lagde mange egg når jeg først satte igang og stor var gleden da samtlige egg  forsvant på en to tre på markedet, jeg finner det ufattelig koselig når dere kjøper det jeg lager, og tusen takk til hver og en av dere for gode ord og flotte tilbake meldinger,  det varmer og gir meg masse inspirasjon og styrke til og fortsette med det *smask*


hmm, ser jeg har bikket 100 000 besøkende her på bloggen min , hmm....lurer på om jeg vil lage en flotte Give Away for og feire dette ...... hmm.... ja det tror jeg jammen meg at jeg skal gjøre ;)Ønsker dere alle sammen en flotte  Søndag videre :))

klem fra ho Babsy

18 kommentarer:

 1. Wow, så nydelige påskeegg.

  Klem Bente

  SvarSlett
 2. nei har du sett,disse påske eggene er
  bare skjønne altså.ja da går turen til nille i morra,det er lenge å vente men skal prøve å holde ut.he he.klem fra meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk ... ja jeg brukte egg fra Nille i assorterte størrelser, for Nille var de eneste som hadde fått inn påske egg enda...mulig jeg er litt tidlig ute *ler*

   Slett
 3. Hei, kjekt å finne ein kvinnherad blogg, måtte jo melde meg som følger ;)
  Så kreativ du er,kjempefine påskeegg!! Eg har vore i elva og plukka "påske egg steiner" :)
  Ha ein goe søndagskveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Påske egg steiner hørtes jo riktig så spennende ut ...håper du lager blogginnlegg om det , for jeg vil gjerne se dem :)))

   Go`e søndagsklem tilbake :))

   Slett
 4. Disse var rålekre! En ide til hobbykvelden jeg skal ha på tirsdag.... Får vel ta en tur på Nille imorgen og kjøpe egg jeg da :)

  SvarSlett
  Svar
  1. takker for det, ja dette er en kjempekoselig puslepåensenkveldsyssel ...hmm, langt men skikkelig egendefinert ord gitt *ler*

   Slett
 5. Så fine egg - og takk for at du deler hvordan du lager dem :)
  Jeg tenker mye på lampeskjermene som jeg så du blogget om for litt siden.. Jeg har en som så sårt trenger litt fornyelse...
  En vakker dag så tør jeg nok å sette igang ;)

  Fortsatt fin søndag!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig kommentar :)) ja de lampeskjermene solgte jeg faktisk på markedet i går, så godt var det at noen ville bruke dem videre etter at jeg reddet dem fra Sim, der noen hadde kassert dem :)) Gjenbruk er gøy :))

   Klart du tør det, det er lett når man først setter igang med det, bare mail meg om du lurer på noe underveis , skal hjemle deg så godt jeg bare kan jeg :))

   klem Babsy

   Slett
 6. Hei! For noen flotte påskeegg du har laget! Virkelig nydelige var de.. Krativ du er! Jeg ser den skjønne stolen du viser i innlegget under. Har du trekt den om selv? Isåfall var det vanskelig/mye arbeid? Morfar har en slik stol, så tenkte litt på å spørre om å få den. Stolen din var jo bare kjempefin!! Ha en god kveld. Klem Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisanm Siri , og tusen takk for en koselig hilsen :))

   Joda, jeg trekker om alle mine stoler selv, for da får jeg dem akkurat som jeg vil ha dem , og jeg deler gjerne fremgangsmåten :)) Her har jeg laget et innlegg om hvordan jeg trekker om en gammel stol, håper dette kan hjelpe deg litt på vei :))

   http://mitthviteskattkammer.blogspot.com/p/trekke-om-en-gammel-stol.html

   klem fra ho Babsy

   Slett
 7. Lekre egg du har dekorert. Skikkelig romantiske og helt bedårende. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det, ja den romanistisk delen av meg skinner ofte godt frem i det jeg lager til tider ;)

   Slett
 8. Kjempefine egg, nydelige å pynte med. Prøvde meg litt på maling av slike påskeegg i fjor. Da reiv eg av det glansa, dekorerte papiret som er utenpå eggene ....da var det lettere å male.
  Ha ei fin og kreativ uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :))

   Jeg har innvistert i verden beste maling, Baronesse fløyel interiørmaling og den sitter skikkelig godt på egget , og man behøver bare to strøk :)) Og den gir et behagelig fløyelsmykt utseende, verd og prøve så slipper du rive av papiret .... det gjorde jeg i fjor da jeg laget egg også, men da hadde jeg altså ikke oppdaget Baronessa malingen ;)

   klem tilbake til deg og dine :)))

   Slett
 9. så nyyyydelige egg!!! dette må prøves;)må bare kjøpe maling først;)! ha ei superfin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det , og masse masse lykke til i ditt prosjekt påskeegg, det er kjempe kjekt :)))

   Slett

Related Posts with Thumbnails