lørdag 3. juli 2010

Jeg elsker gamle ting og tang


Kommer jeg over gamle salmebøker eller bibler ja da er jeg helt tussete, hvorfor ..hmmm,ja si det .. det er noe med sjarmen tror jeg ... slitte gamle bøker har en egen sjarme over seg og de gjør seg så utrolig godt til dekorasjon synes jeg.  mesteparten av de jeg har fått tak i til nå er fra sent på 1800 tallet ... og noen fra tidlig 1900 :o)


Og gamle bilder med slitte gamle rammer på ... sukk .. nyyyydelig fint synes jeg .... Dette jesus bildet fant jeg på et dødsbo for mange år siden, det er jeg blitt utrolig glad i ....  joda, slitt er det men du verden så mye det "gir" meg :o)   Det er ikke då gammelt vistnok, utifra teksten er det fra juletider 1951 :o)


Og søte bildet fant jeg på et loppis for like mange år siden. Det har en liten vannskade vedsiden av hodet til jenta men det gir det bare litt mer pattina synes jeg :o)  Det er noe med de gamle rammene også som liksom er mer givende en de nye og moderne rammene. De er jo bare helt enkle,  men sammtidlig så dekorative når de blir slitte i kantene med litt motthull der og der :o)  

Husk bare at så lenge det støver fra motthullene,
så er motten aktiv og du må behandle rammene/ treverket du har mott i  !! 

Kjemisk behandling: Det er vanskelig å få giften til å trenge inn i trevirket, og den er derfor lite effektiv mot larver av stripet borebille. Kjemisk behandling kan redusere mulighetene for egglegging og nye larver.

Varmebehandling: Ved å øke temperaturen til 80 °C dør stripet borebille i løpet av få sekunder. Ved 60 °C dør den etter 1 – 2 timer. Hvis det skadde området kan varmes opp tilstrekkelig, vil dette være en effektiv og miljøvennlig sanering.

Luftfuktighet: Ved å holde den relative luftfuktigheten under 60 %, vil etablerte angrep av borebiller dø ut av seg selv, og nyetablering unngås. I normalt inneklima er det derfor ingen fare for spredning fra møbler til bygning.


Har du gamle bibler og salmebøker eller bilder du samler på ?

Ønsker dere en strålende dag alle sammen :o)
Jeg setter også kjempestor pris på en hyggelig kommentar min venn.

Klem fra Babsy

4 kommentarer:

 1. Hei.
  Ja visst har gamle bibler og salmebøker sjarm. Eg har noen, ikkje så veldig gamle. Den eldste er eit nyetestamente fra 1905 og det er både op norsk og gresk,dessutan så har eg ein bibel fra 1926.
  Ønsker deg ei flott helg. Klem.

  SvarSlett
 2. Helt enig med deg,det er flotte samleobjekter. Jeg har flere både salmebøker og bibler. De er svært dekorative om man liker den gamle stilen. Fint med engler oppå. :)Klem.

  SvarSlett
 3. Hei Babsy
  Kom over bloggen din, og tenkte jeg skulle legge igjen et lite spor... Koselig blogg du har, mye variert og flott å se. Her legger jeg meg til som følger... Elsker gamle bøker jeg også, veldig sjarmerende og flott. Jeg har desverre ikke så mange... men er på utkikk ;) Ønsker deg en fortsatt fin helg og sommer... Klem fra Mette

  SvarSlett
 4. Jeg kjøpte faktisk et speil for noen år siden på en interiørbutikk med NYE varer, og der var det dyr inni. Det kom støv på kanten nede hver dag, så vi begynte å ane uråd...Speilet var nok laget i et lavkostnadsland og hadde fått med seg krypene på den lange reisen. Vi kjøpte middel og behandlet det, og det forsvant heldigvis. Skumle greier!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails