torsdag 28. juli 2011

Kjøkkenet mittja da samler jeg mot til og blogge litt om kjøkkenet mitt .... Dette var nok en gang i tiden et flott og tidløst kjøkken i eik med messingknotter til ..... men siden vi nå lever i 2011 og siden jeg overhode ikke liker eik ( som i mine øyner er trehvitt )  så lurer vi på nesten hver dag her hvordan man best kan gjøre om på dette  kjøkkenet her ...skal man male det hvitt selv , skal man spraye det hos fagmann ..... eller skal man rett og slett koste på seg og kjøpe et helt nytt ...hmmm ...  Alle gode forslag tas imot med takk.


 Kjøkkenet er jo godt bevart da, ikke noe slitasje på det .... men det er bare så veldig feil farge liksom .... og knottene i messing er ikke min stil heller.... hmm,  sprayer jeg dem i hvitt eller sink så hjelper jo ikke det noe uten at selveste kjøkkenet også blir malt... hvitt ..... hmm, eller skal jeg ta kjøkkenet i en helt annen farge.... dilemma .... har du pusset opp et gammelt kjøkken ??


og hvordan i all verden kan jeg forandre flisene under .... noen som har malt over slike før ? Hvordan ble resultatet ??  Blir glad for og se bilder om noen har flotte innlegg om akkurat dette :) Slik ser de gamle messingknottene ut ..... er det noe og spraye på tror du ??  Må jeg behandle dem med noe flrst ??  Ville du tatt sink eller hvitt  ??  Eller også her, bare rett og slett kjøpt nye flotte blanke knotter mon tro ???


 Listene under taket er også trehvite....  det er hvit vegg og hvitt tak ... hvilken farge hadde du valgt på listene da ?? På gulvet er de nå malt hvite , men mulig det blir for mye vist taklistene også blir hvite ??


 Samme rundt dørene på kjøkkenet....nydelige lister og hjørner, men igjen ...  feil farge !!!!  

Alle gode råd tas imot med takk siden vi nå har bestemt oss for og oppgradere kjøkkenet i huset til VÅR  standard ...... dvs. 2011 standard:)))ja det var vist mange spørsmål her i dag, men vil så gjerne ha det fint og da må jeg høre hvordan andre har gjort det og blir ufattelig glad for og se før og etterbilder:)


Ønsker deg og dine en fortreffelig flott dag i dag :o)

Klem fra Babsy

8 kommentarer:

 1. Flisene går fint ann å male, gå ned til Frode og Wenche så hjelper dei deg med det.

  Eg hadde bytta knottar, litt fordi at sånne hadde mamma og eg likar dei ikkje. Og Baronessa har jo så mange fine knottar som eg hadde valgt i stadenfor.

  Eg hadde malt listene i samme farge som du velger til kjøkkeninnredningen, men eg hadde snakka med ein som kan spraye dei for deg.
  Såg hos ei venninne eit kjøkken som var lakka med billakk, det vart knallfint. Men kanskje du kan velge ein anna kvitfarge enn vegg og tak, noko ala det du har på vitrineskapet ditt?
  Lukke til med jobben.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Eg hadde valgt å male/spraye. Men spurt fagfolk først!
  Når det gjeld listene, som var kjempefine, hadde eg valgt ein lys lys grånyanse.. Då får du fram teksturen bere og dei går ikkje i ett med resten av kjøkkenet. Det gjev og kjøkkenet litt meir preg.
  Knottene ville eg enten spraya kvite eller rett og slett bytta ut. Det finns jo så mange fine knottar der ute :)

  Uansett kva du velge, LYKKE TIL!

  SvarSlett
 3. Den kjøkkeninnredninga blir nok fin i en annen farge. Men anbefaler deg å søke faghjelp, ala lakkeringsverksted eller en møbel-/kjøkkenprodusent i nærheten som kan lakkere dette for dere.

  Vi har valgt å ha kjøkkenet i Lindblomsgrønn, en sart lys grønn som går godt til hvite nyanser :-) NCS-koden er NCS 2005-G70Y

  Knottene hadde jeg skiftet ut, finnes utrolig mye flotte knotter å få tak i :-)

  Lykke til med fornyelsen!

  Klem Tone

  SvarSlett
 4. Eg har malt mitt furukjøkken i egghvit. Vaska alle flatene med proffvask tror eg det heitte. Så brukte eg ei lita rulle og malte 3 strøk med lady interiørmaling. Eg skifta også ut knottane.Dette gjorde eg for fleire år siden og kjøkkenet er like fint. Det går flott å male fliser også. Lykke til !

  SvarSlett
 5. Spennende prosjekt, da! Jeg har selv malt kjøkkeninnredning flere ganger, brukt en sånn liten rulle, og resultatet har blitt bra! Har jo flyttet nå da, så jeg har ingen bilder, men vi kjøpte nye knotter til, og vips så kjøkkenet helt nytt ut! Lykke til, gleder meg til å se underveis og "helt ferdig-bilder" etterhvert... :o)

  SvarSlett
 6. Jeg malte røde fliser en gang hvitt, de hadde også dekor, gikk kjempefint og ble veldig bra. Så bare spør på farvehandleren hva du skal bruke, husker ikke nå hva jeg brukte men jeg spurte der først.

  SvarSlett
 7. Hei!
  er frå idag av fast lesar, heilt klart!
  Dei skapdørene på kjøkenet ditt blir no nydelege i ein lys/kvit farge. Flisene hadde blitt flotte om dei blir mala med høgt glansnr. eller kansje ein nydeleg tapet med klarlakk eller glasplate over. Muligheitane er mange og svaret er kansje ikkje alltid maling;) Lukka til iallefall! gledar meg til å sjå resultatet!

  SvarSlett
 8. Du KAN male, men da blir det en megastor jobb fordi du da også MÅ male inni også. Ellers blir det ikke fint. Enig i at du kan male flisene.
  Ellers kan kjøkkenet få et flott "løft" ved å kjøpe en ekslusiv benkeplate? Male vegger og bytte til noe mer moderne i gardiner?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails