tirsdag 31. januar 2012

strikkede og heklede puter


ja det er i vinden i mitt hjem for tiden, og de fleste strikker / hekler jeg i det nydelige garnet Viking Alpakka, det er mykt og deilig og strikke / hekle med  og så er det jo 100 % Alpakka også da :))

Garnet selger vi nede på Baronessa Interiør ( jobben min ) kr 39.50 pr nøste og det går med ca 7- 8 nøster til en slik pute !! Jeg bruker ikke mønster når jeg lagerr noe , jeg bruker min egen fri fantasi fordi at jeg finner det ufattelig kjedelig at alle har de samme tingene som meg og da må man jo bruke sine egne kreative evner til og få noe som ikke alle andre har vet jeg :)) ... men velger og dele fremgangsmåten allikevel på denne puten her :))

Her la jeg opp xx antall masker og strikket inn hullmønster på hele fremsiden av puten og dette hullmønsteret strikker man slik :

Legg opp eks xx antall  masker ( maskeantall må være delelig på 4  eks. 52 masker ) legg opp på to lange strømpepinner nr 5.5. med Viking Alpakka garn :)

1 pinne : strikk 3 vrange masker, 1 rett  - gjenta dette ut pinnen.

2 pinne : løft 3 masken over de to fremste maskene på venstre pinnen ( nesten som du feller av )  strikk så 1 rett , et kast og 1 rett , og  1 vrang maske , gjenta dette ut hele pinnen :)

3 pinne : strikk 3 vrange masker, 1 rett  - gjenta dette ut pinnen.

4 pinne : 3 rett og 1 vrang ut hele pinne .

Gjenta dette mønsteret  fra pinne 1 til pinne 4 helt til ønsket lengde på puten :))

Lykke til
 Jeg valgte og ha rille strikk på baksiden av puten så kan jeg snu den og ha denne siden frem om jeg ønsker litt forandring på det hele ;)  Da bare stopper du når du har fått ønsker størrelse på putens fremside og så bare fortsetter du med rille strikk til du kan brette den dobbelt , så enkelt og så fint :)))
 Så har jeg heklet en pute i samme garnet, den er heklet fra midten og ut , en slags bestemor rute som jeg bare fortsatte på til den var så stor som jeg ville ha den , samme på baksiden , der heklet jeg en til helt lik og så heklet jeg små blomster som jeg sydde fast i puten :))
 og selvsagt holder jeg på med enda en utgave, denne blir også i bestemor ruter , men denne gangen hekler jeg  9 ruter som jeg hekler sammen til en stor pute del, her blir det også rille strikk på baksiden , liker og ha muligheten til og snu putene når jeg vil forandre pittelitt her :))Ja da var vel bildene greie for dere som "maste" om og få se bilder av dem *ler*

Ha en flotte dag alle sammen , klem fra Babsy
6 kommentarer:

 1. Hei Nina... sååå flotte puter, elsker den strikke puta... skal du selge denne?? ;) *vil ha* :)

  SvarSlett
 2. hmm, Det var da veldig så mange som ville kjøpe putene mine *ler* ramler jo inn med mailer her ..men du verden så koselig det er at noen liker det jeg lager *smiler*

  Jeg bruker et dyrt garn og det går med en GOD del nøster og den kommer med inni pute hmm, men om du gir meg kr : 400,- så skal du få den ;) ( str er på denne ca 40 x 40 cm )

  SvarSlett
 3. Nydelige puter begge to og takk for at du vil vise oss nysgjerrigperene bilder.........hihihi
  Jeg syns 400,- var altfor billig med tanke på at du bruker 8 nøstar a`39,90 pluss innerpute og arbeidet.

  SvarSlett
 4. hmm, nei jeg har ikke så mye igjen for arbeidet på denne puten da , men pytt sann ... de neste putene blir ikke så rimelige nei *smiler* Har nemlig flere på puter på pinnene og heklekroken som jeg allerede har startet på .... det er jo så koselig kvelds puttel og strikke og hekle :)))

  SvarSlett
 5. Så flotte puter!! Kjempefine rett og slett! Likte den med riller veldig godt!
  GOD HELG!
  Siri

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails