søndag 28. oktober 2012

Babsy hekle lampe
joda, heklede ting og tang er i vinden og jeg kaster meg på trenden , jeg hekler lampeskjermer...dette var da mitt første forsøk og hmm, tja... vet ikke helt jeg da men den gav jo et nydelig fint lys utover veggen og stuekroken min da.....
igjen så brukte jeg det litt tykke faste garnet fra sandnes som heter Cito , blanding av bomull og arkryl, men som sagt før, det kan vaskes på 40 grader og det er jo ingen ulempe vet jeg .. hvertall ikke når det er hvitt ;)
Jeg samler på gamle lampeskjermer, jeg finner dem på loppiser, får hos venner og eller jeg tar turen på Sim gjenbruksrommet, der finner jeg ofte store fine gamle skjermer vet du ;)  Jeg ribber dem og vasker dem godt i grønnsåpevann før jeg hekler trekk til dem .... noen er litt rustet i kantene , men da surrer jeg bendelband  på alt før jeg trekker dem om :))


 

så bare starter jeg i toppen og hekler meg nedover og prøver haugevis av ganger da før jeg er ferdig, man kan ikke ha et fast mønster på en lampeskjerm, du vet ... ingen er jo like så det og dele mønster blit litt vansklelig .... her heklet jeg en stor blomst i framkanten på lampen også, og den kan jeg dele mønster på vet du :)  Hekler men heklenår nr 5 på dette garnet jeg :))

HEKLEROSE:

: Hekle 4 lm og sett dem til 1 ring ved å hekle 1 kjm i første lm.
1.omg: *1 fm om ringen, 3 lm ,* gjenta fra *-* totalt 3 ganger og avslutt med 1 kjm i første fm på beg av omg = 3 lm-buer.

2.omg: Hekle slik i hver lm-bue: 1 kjm, 5 st og 1 kjm = 3 Blader. Snu arb - neste omg hekles fra blomstens bakside.

3.omg: 1 lm, hekle 1 fm rundt første fm fra 1.omg, 4 lm, hekle 1 fm nederst midt i det første blad fra 2.omg, * deretter 4 lm, hekle 1 fm rundt neste fm fra 1.omg, deretter 4 lm, hekle 1 fm nederst midt i det neste blad fra 2.omg *, gjenta *-* til det i alt er 5 lm-buer avslutt med 4 lm og 1 kjedem i den første fm på omg = 6 lm-buer. Snu arb - neste omg hekles fra blomstens forside.

4.omg: Hekle slik i hver lm-bue: 1 kjm, 6 st og 1 kjm = 6 Blader. Snu arb - neste omg hekles fra blomstens bakside.

5.omg: 1 lm, hekle 1 fm rundt første fm fra 3.omg, * 5 lm, hekle 1 fm nederst rundt neste fm fra 3.omg *, gjenta *-* til det i alt er 5 lm-buer, avslutt med 5 lm og 1 kjedem i den første fm på omg = 6 lm-buer. Snu arb - neste omg hekles fra blomstens forside.

6.omg: Hekle slik i hver lm-bue: 1 kjm, 6 st og 1 kjm = 6 Blader. Klipp og fest trådene.

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails