tirsdag 6. september 2011

vårt nye familiemedlem

ja her har det vært en aldri så liten familieforøkelse, om man skal si det slik *ler*  Foruten at man har 3 katter, 5 koie fisker , så er det nå flyttet inn enda en søt liten krabat..... et marsvin med navnet Rocky :))

minsten hadde virkelig ønsket seg en slik i laaaang tid,  så da en venninne av min datter skulle selge sitt et år gamle og tamme marsvin, så takket vi ja til den :)) 


 Vi liker kjæledyr her i huset og de er familiemedlemmer som noe annet :))   Vi har hatt både rotter og hamster og mus og ja i det hele tatt i oppveksten til mine barn ..... At det ble et marsvin denne gangen er bare for at minsten ønsket deg det, og han er flink også ... vasker og rydder i buret og koser og diller med den som om de hadde vært bestevenner i årevis :)

 Den er allerede tam nok til og ville sitte på fanget og spise gulerot , og minsten synes det er stas at den lager koselyder og at den svarer når han snakker til den . Hmm, når jeg sier minsten så er det ikke fordi han er så liten , nei han er jo snart 11 år, men han er minst i søskenflokken og derfor blir han følgelig kalt for minsten *smiler* 


Litt om marsvin :

Marsvin er vegetarianere som er tilpasset å spise gress og planter. Høy av god kvalitet og friskt gress og friske planter som løvetann og groblad, bør være basisen i marsvinets kosthold, og gis daglig. Pass på at høyet er tørt og støvfritt. Muggent høy og grøntfôr kan medføre sykdom og i verste fall død for marsvin.

Grønnsaker, salat, rå eller kokte poteter og små mengder frukt, gjerne sitrusfrukt, gis som tilleggsfôr.
Det er viktig at det til enhver tid er rikelig med høy og grener å gnage på i buret. Mangel på hard mat å gnage på kan gi problemer med forvokste tenner. Gi gjerne friske, usprøytede grener fra frukttrær med blader og knopper. Marsvinet har ikke evnen til å fremstille C-vitamin selv og trenger derfor dette tilført i fôret. Dette kan gjøres ved å fôre med C-vitaminrik frukt eller gi C-vitamin i for eksempel vannet. Mangel på vitamin C kan fremkalle forkjølelse, skjørbuk og tannsykdommer.
Marsvinblanding fås kjøpt i dyrebutikken. Det er spesielt drektige og diende hunner og marsvinunger som har behov for marsvinblanding. Marsvin har en glupende appetitt og blir fort fete hvis de får for mye næringsrik mat. Én til to spiseskjeer marsvinblanding daglig er nok for et marsvin i normalt hold. Marsvin drikker lite vann hvis de fôres med mye grønt og lite tørrfôr, men dyr i fangenskap skal alltid ha tilgang til frisk vann. Mineralstein bør også være tilgjengelig for marsvinet. Dette fås kjøpt i dyrebutikken.
Har du kjæledyr hjemme hos deg ?


Ønsker deg og dine en fortreffelig flott dag i dag :o)

Klem fra Babsy


2 kommentarer:

 1. Så skjønn Rocky er!
  Vi hadde en katt i samme farger og med samme navn, helt til han fikk unger:)) da ble det Rockine:))
  For øyeblikket har vi 4 voksne katter og 4 knøtter på 7 uker:) og 3 fisker i hagedammen..
  Ha en fin dag!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 2. Åååå for en herlig liten krabat! Marsvin er så hyggelige kjæledyr. Vi hadde også en jentemarsvin for noen år siden. En brun lanhåret jente ved navn Nora. Hun ble også så tam at hun tillot hunnkatten å komme oppi buret for å legge seg å hvile. De lå side ved side og var riktig gode venner. Hvem skulle trodd det!? Lykke til videre og kos dere masse med kosetrollet, han var bare skjønn!!
  Klem

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails