lørdag 17. desember 2011

pepperkakehus


ja det måtte man jo lage her hjemme i år så dermed var det frem med tegnesakene for og lage en mal på hvordan vi ville ha det :)))


 Klippet ut delene i stiv papp, så jeg kan spare dem fra år til år :)))  Og lurt var nå det for du verden så mye arbeide det ble på og klippe ut delene til et slikt STORT hus gitt :)))



 well, jeg kjevlet ut deigen og la på platene, der la jeg papirformene på og skar ut møntser og hus slik jeg ville ha dt, dette fordi at deigen drar seg så fælt om man skjærer det på benken , for så og flytte det over etterpå ...


 det er stort dette huset , så selv med varmluft og flere plater inni på en gang så måtte en steke over flere puljer ja .... det er så deilig når pepperkakelukten sniker seg rundt i alle krinkler og kroker i huset ...sakk...

  kremmerhus sprøyte laget jeg av matpapir med et pitte lite hull på tuppen ...ikke bare lett og lage alle de koselige krusedullene som skal være på slike pepperkakehus nei :)))  Men etter sirlig snirkling både her og der så ble det nå ferdig til sist :)))



 joda vinduer må man ha , derfor limer vi på gelatin plater på innside, og selveste huset limes sammen med glovarmt sukker..... holder oss til gamlemåten vi da ;)



 Så drysset vi melis på taket og satte et koselig lys inni huset :))) Nå en av dagene skal vi forresten lage mange mini hus i samme tralten og ha til gaver :)))






Ønsker dere en strålende flott adventstid alle sammen :o)


Klem fra Babsy



3 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails