tirsdag 29. mars 2011

Dekorere vintage påskeeggjahh, som jeg lovet i går så legger jeg altså inn et bilde for bilde innlegg hvordan man lager disse eggene :)  Det finnes haugevis av andre metoder også , men i dag velger jeg og vise denne enkleste her :)

Du vil trenge påske egg, slike man kjøper alle steder, vanlig papir lim og også en lim pistol , blonde rester , silkeband , gamle blader , aviser , fjær og annet stasj som perler - glitter - strass ....... først river du det gamle bladet, avisen i biter, dette for og unngå at det klumper seg når du legger det rundt egget ... blir mye finere når det ikke harmonerer i teksten også synes jeg ... bare og lime på helt uten mål og mening .... husk og lagge det fint i kanten på innsiden vist du vil ha et egg du kan åpne... dette er ikke så viktig om du velger og lime sammen egget kun for dekor . så limer du en blonde rundt hele egget der hvor åpningen er, lim den rett over åpningen så det kan åpnes :)

Så limer du en litt breiere blonde  over hele egget, men husk !!  dette kan du bare gjøre på et egg som skal være til dekor, du vil ikke kunne åpne det. så lager du noen vintage " shabby" blomster og her er det bare fantasien som setter grenser .....   
slik gjør du det. ...


noen gamle blonderester i litt forskjellige størrelser, farger og fabrikat gir fineste resultatet ...  Du syr opp og ned i kanten på den første blonden fra ene enden til andre .... så snurper du det forsiktig sammen til sist.....Dette gjør du med de andre "blomstene" du vil ha i denne blomsten også .... men husk og lage dem mindre og mindre for hver gang ...  Så syr du dem inni hverandre lag på lag .... Linstoffer rives så opp og sys under blomstene for en litt røffere effekt :) her kan blomster varieres i det uendelige .... du kan lime på dem perler og strå og annet stasj du finner rundt deg :) jeg kan vise flere metoder en annen gang ... dette var egentlig bare for og vise fremgangs måten på blomsten  på egget i dag :) Så limer du blomstene på egget, og dekorerer med noen fjær og noen perler , lag gjerne noen små sløyder av satengband og dekorer med...som sagt ...bare fantasien som setter grenser :)


Håper dette var til og forstå og at mange mange nå kan lage disse dekorative påske eggene til påsken i år :)


Ønsker deg og dine en fortreffelig flott dag i dag :o)

Klem fra Babsy10 kommentarer:

 1. Denne metoden til "blomsterpynt" var jo helt genial! Har laget et egg, men tenkte i dag og lage noen flere, så tusen takk for at du deler oppskriften!
  Alle eggene dine er superflotte!
  ha en fin dag!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 2. TUSEN TAKK for oppskriften på eggene og blomstene,helt genialt!!!Disse må jeg prøve meg på,de ble skikkelig fine...Så flink du er som har laget så mange!Klem Caroline

  SvarSlett
 3. Fy søren for noen gjennomførte og fine egg du dekorerer. Du er FLINK:)
  Ha en fin ettermiddag.
  Klem:)

  SvarSlett
 4. Du lager nydelige egg!
  Takk for du deler!
  God ettermiddag ønskes deg!
  Klem Anne

  SvarSlett
 5. Tror jeg dåååner, så vakre egg du lager!!
  Tusen takk for oppskrift:)
  Klem Hanne

  SvarSlett
 6. Tusen takk for oppskrift - de er bare sååå flotte :)

  Jammen skal jeg ikke prøve meg i år..

  Nyt kvelden..

  Klem fra Tove

  SvarSlett
 7. Utrolig flotte egg Nina :-)
  Du skulle ha sendt et av dem til Emmeline, for hun driver jo og samler inn påskepynt på oppdrag fra NRK.

  SvarSlett
 8. Åhh så nydelige egg. Me love !!! Klem merete

  SvarSlett
 9. Tusen takk! Dette var et fantastisk flott påske-egg!
  God helg!
  Mvh Hjørdis

  SvarSlett
 10. Helt fantastisk nydelig!! Tusen takk for super inspirasjon :) :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails